A.P.K. Keuring

Ook voor de Apk-keuring kunt u bij Autobedrijf Keijzer terecht. De Apk-keuring is verplicht voor iedere auto die minimaal ouder dan drie jaar is. Deze keuring keert regelmatig weer terug en tijdens deze keuring worden voornamelijk veiligheid en uitstoot van uitlaatgassen gecontroleerd. Zo worden onder andere het uitlaatsysteem, de remmen, de banden en de verlichting van uw auto gecontroleerd.

 

RDW

De APK is dus belangrijk en nuttig voor de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Door deze keuring weet u namelijk zeker dat uw auto regelmatig grondig en door speciaal opgeleide APK-monteurs wordt doorgelicht en dat hij voldoet aan de wettelijke verplichtingen. Wij zijn een door het RDW erkende keuringsinstantie. Dit houdt onder meer in, dat wij Apk-keuringen uit mogen voeren en APK keuringsrapporten mogen opmaken. Ook hebben wij onze eigen APK-keurmeesters in dienst. Deze zien er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen. 

 

Meer weten over de APK?

Weten wanneer uw auto APK gekeurd moet zijn?

Meteen een afspraak maken? 

 

Gratis APK

De Apk-keuring bestaat in Nederland sinds 1985. De keuring is zo’n succes omdat 71% van alle keuringen in combinatie met een onderhoudsbeurt worden uitgevoerd. Eventuele gebreken worden daardoor meteen hersteld, waardoor er relatief weinig auto’s worden afgekeurd. Bovendien is bij ons de APK keuring gratis als deze in combinatie met een grote onderhoudsbeurt wordt afgesproken.

 

Onderscheid Diesel/Benzine

Tegenwoordig wordt er onderscheid gemaakt in de keuring tussen benzine- en dieselvoertuigen. Ook de datum van de eerste toelating (dus wanneer de auto op kenteken is gezet) is van invloed op de keuringsinterval. In het onderstaande overzicht van de RDW ziet u precies wanneer uw auto weer aan de beurt is.
Datum eerste toelating Brandstof Wanneer keuren?
Na 1 januari 2005 Benzine -en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar
  Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch) Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voor 1 januari 2005 Alle Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
30 jaar of ouder Alle Eens per 2 jaar APK
Voor 1 januari 1960 Alle Geen APK plicht

 

 

APK reminder

Bij ons krijgt u altijd twee maanden van te voren bericht dat uw auto weer gekeurd moet worden. Vanaf het moment dat u de brief van ons ontvangt kunt u de afspraak voor de keuring maken, zo voorkomt u dat u te laat bent en loopt u geen risico op een boete.

 

 

Toe aan de keuring

Is uw auto toe aan de APK keuring? Maak dan nu een afspraak 

 

 

Autobedrijf Keijzer

Midwouderdorpsstraat 44a

1679 GC Midwoud

T: 0229-201856

Einfo@autobedrijfkeijzer.nl